Bio Organic детски дрехи

Bio Organic детски дрехи

Синтетичните тъкани са по-евтини, но не много комфортни, особено през лятото. Естествените са за предпочитане, особено в съвременния свят на еко катастрофи и всевъзможни алергии. Информираният добре родител залага не само на памук. Натуралният продукт съвсем не е така безвреден

За обработката и производството на памучни тъкани се използват смущаващо голямо количество инсектициди и пестициди. Дори да не предизвикат проблем при носенето, химикалите, участващи в производството им замърсяват близките до фабриките водоизточници. От там попадат по веригата „растителност – животни – майчино мляко”, което води до ужасяващи последствия в дългосрочен план: онкологични заболявания при възрастните и неврологични проблеми при децата.


Органичен памук


За да се справи с последствията, еко индустрията реагира с използването на продукти, които са резултат на органичното земеделие.

Органично отгледаният памук се отглежда на почва, която поне от три години не е третирана с ГМО субстанции и препарати, синтетични торове. По време на неговата обработка не се вреди върху околната среда.

Едно от еко предимствата на органичния продукт е, че изисква чувствително по-малко вода при поливането на насажденията.

Благодарение на изискванията на специализирани организации, на пазара се предлагат тъкани, които да отговарят на всички еко стандарти. Те гарантират, че химикалите, с които са обработвани са с минимум токсичност и са биоразградими. В резултат платовете не съдържат алергени и канцерогенни вещества.


Органични тъкани – не тренд, а необходимост


Добрият родител умее да съчетава класическите решения и нововъведенията във всичко. Не случайно все повече родители се спират на детски и бебешки дрехи от bio и organic материи. Най-голямо е предлагането за бебетата, които имат изключително деликатна кожа и са най-уязвими.

Подобен тип тъкани са с пореста структура, но са изключително износоустойчиви и здрави. Те са хипоалергени и гарантират здравето на бебето, за разлика от памучните артикули направени от суровина, третирана с химични агенти.

Всеки елемент от bio organic бебешките дрешки е направен с цел да съхрани здравето на детето. Шият се от естествени, органични тъкани, а закопчалките им са от материал, който не ръждясва и по никакъв начин не дразни кожата на бебето.

Нидерландската марка за детски и бебешки дрешки Dirkje, например, ти дава възможност да си направиш цял bio organic комплект. Продуктите им са не само абсолютно безопасни, но и много красиви.

Едно предимство им е, че на допир са меки и нежни като милувка. Това се дължи не на специални препарати, а на естественият восък по памучните нишки, който се свлича при обработката с химикали. При органичното производство тъканта остава мека, а и изглежда лъскава.


Защо си струва да инвестираш в бебешки дрешки от органичен памук?


Обикновено родителя спира избора си на евтиното и си мисли, че прави компромис само с външния вид и трайността на продукта. Малцина обаче си дават сметка за това какво стои зад цената на стоката.

Купувайки bio organic дрешка за бебето си, ти не просто обновяваш гардероба му. С пижамки или блузка от натурален памук то ще диша по-спокойно през топлите дни, неприятни усещания няма да го държат будно и то няма да плаче „без причина”. Добре спящото бебе, израства по-спокойно, емоционално зряло и умно дете.

Когато влагаш пари в подобни дрешки, ти подпомагате производството и бизнеса на хора, които не използват пестициди и багрила, които вредят на хора, животни и пчели. По този начин си дала своя принос в опазването на природата и за пестенето на водата, която е безценна.

Освен това е важно да се знае, че за еко компаниите е въпрос на професионална чест да не използват труда на т.нар. „роби на модата”. Те не разчитат на евтината работна ръка на малки деца и не лишават от социални права работниците си.

Себестойността на продукцията им може да е с няколко лева повече, но когато избираш bio organic дрехи за най-скъпото си същество, едновременно с това си се погрижила да расте здраво и спокойно в един по-чист и справедлив свят.

Подобни статии: